Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma CHP'den seçim değerlendirmesi

Bandırma CHP

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve önceki belediye başkanı Sedat Pekel, birlikte parti binasında düzenledikleri basın toplantısında 30 Mart yerel seçiminin sonuçlarını değerlendirdiler.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça,  Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve önceki belediye başkanı Sedat Pekel, birlikte parti binasında düzenledikleri basın toplantısında 30 Mart yerel seçiminin sonuçlarını değerlendirdiler.
ATAKAY: "YANLI VE TARAFLI BASINA TEESSÜF EDİYORUZ”
Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, seçim sürecinde yansız ve dürüst gazetecilik örneği veren tüm gazetecilere teşekkür ederken, şunları söyledi:
Ancak, bu süreçte bir partiden yana açık tavır alan gazete ve gazeteciler de vardı. Çünkü bu yayınlarını karşılıklarını alarak yaptıklarını biliyoruz ve onlara teessüf ediyoruz. Seçim sonrasında onların geliştirmeye çalıştıkları ‘Biz kardeşiz' demelerine anlam veremediğimiz gibi asla kanmıyoruz. Çünkü, başka seçimde yine aynı yolu izleyeceklerine inanıyoruz.”
PEKEL: ÇOK İYİ BİR SEÇİM POLİTİKASI İZLENDİ”
Önceki Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de konuşmasında, sona eren her seçimin, bir başka seçimin başlangıcı olduğunun altını çizerken, 30 Mart seçiminde Bandırma ilçe örgütümüz, kimseye bulaşmadan ve süreci çirkinleştirmeden oy isteyerek başarılı oldu. Şimdi önümüzde, ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 2015'de gerçekleştirilecek milletvekilliği genel seçimleri var. Onlara da çok iyi hazırlanmalıyız” dedi.
MİRZA: BANDIRMA SEÇİMİNDEN BAŞARIYLA ÇIKTIK”
Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediye başkanlığına seçilmenin onurların en büyüğü olduğu gibi omuzlarına da büyük bir sorumluluk ve yük getirdiğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
Seçi öncesi, ‘Her kapıyı çalacağız, her gönüle gireceğiz' demiştik. Bunu da gerçekleştirdik. Seçimde bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. 2011 genel seçiminde aldığımız 6 bin oyu, 30 Mart yerel seçiminde 10 binin üzerine çıkarttık. Hedefimiz, belediye meclisine 20 üye sokmaktı, ancak 18 üyeye ulaşmayı başardık. Bu meclis üyelerimize sorumluluk vereceğiz. Her meclis üyemiz, iki mahallemiz ve belediyedeki bir dairemizden sorumlu olacak. Meclis üyelerimizle ayda iki toplantı yapacağız. Bunlardan biri belediye meclis toplantılarının gündemi, diğeri ise görev alanlarıyla ilgili olacak. Önümüzdeki süreçte sivil toplum örgütleri ve halkımızı da karar mekanizmamıza sokmak istiyoruz. Belediye başkan yardımcılıklarına Ozan Onur ve Mehmet Sert'i getirdik. Üçüncü bir belediye başkan yardımcısı daha görevlendireceğim. Yeni pazar yeri için ihale sürecini başlattık. Belediye meclis kararıyla vatandaştan yol ve kaldırım katkı payı alınmamasını sağladık. Ordu Caddesi üzerinde yer alan eski TEKEL binasını restore etmek için binanın dayanıklılık testini yaptırıyoruz.”
HAVUTÇA: GÜNEY MARMARA'DAN GÜÇLENEREK ÇIKTIK”
30 Mart yerel seçiminde Türkiye genelinde başarılı olamamalarına karşın Güney Marmara'dan güçlenerek çıktıklarını vurgulayan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise şunları söyledi:
Güney Marmara'da, Bandırma, Erdek ve 1989 yılından bu yana başarılı olamadığımı Manyas'ta seçimi kazandık. Böylece bölgede gittikçe artan başarı çizgimizi yükselterek sürdürdük. Güney Marmara'da, 30 Mart yerel seçiminde oy oranımız % 40-45'i buldu. Ancak ülke genelinde başarılı olamayınca buruk bir sevinç yaşadık. Şimdi somut projelerle halkımıza başarılı hizmetler vermek zorundayız. Bugün ülkemizde asgari ücret 840 lira. Açlık sınırı 1100, yoksulluk sınırı ise 3100 lirayı buldu. Emeklilerin tamamı açlık sınırında yaşıyor.  17 Aralık'ta yaşanan yolsuzluk ise 58 milyar Avro, yani 248 katrilyon lira.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı